zaterdag 8 september 2012

Het overgewicht en de risico van een zwakke natie.


Bài viết về nguy cơ đất nước trở thành một dân tộc yếu kém khi cân nặng của người dân tăng lên quá nhiều (thừa cân béo phì).

______________

Het overgewicht geeft wereldwijd steeds grote problemen voor beide individueel en op overheid niveau. Individueel is het overgewicht de oorzaak van veel verschilende ziektes zoals diabetes, hoog blooddruk, rug probleem of zelfs kanker. Op overheid niveau is het overgewicht een groot gevaar van zieke en zwakke volks want het overgewicht kan enrstig sociale, psychische promlemen en kosten tot gevolg hebben. Daarom is het heel belangrijk dat de overheid regelen maakt om het overgewicht te stoppen.

Mensen zullen de overgewichtsrisico opletten als ze een eigen financiele voordelen of risicos zien . De overheid kan bijvoorbeeld subsidie voor  gezonde familien betalen, hoger belastingtarief voor overgewichte mensen ook op openbare vervoer. Dit klinkt misschien niet zo aardig of een beetje discriminatoir maar het is eigenlijk goed voor de overgewichte mensen. Ten eerst moedigt de subsidie (hoef een groot bedrag niet) mensen aan gezond te blijven, ten tweede moeten mensen over hun gezondheid nadenken, want ze moeten extra betalen voor hun gewicht want hoe zwaarder ze zijn hoe meer energie ze gebruiken (dankzij de ziekte, ruimte gebruik, gewicht aan vervoer enz…).  

De gezond leven is allereerst voor mensen, maar is het ook voor de natie. Een natie met meer dan 30 % overgewichte mensen is een zwakke natie want later de volgende generatie wordt ook zwak, zelfs zwakker. Daarom zou de overheid beter snel in actie.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten